Forever Angels

Het begon met een verzoek van Jolien Roetman. Zij ging in 2017 naar Tanzania, als vrijwilligster Engelse les geven en helpen bij Forever Angels in het zogenaamde ‘babyhome’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Foreverproject in Tanzania voorkomt dat baby’s en kinderen uit financiële overwegingen worden verlaten en verweesd achterblijven. Er wordt 12 maanden lang intensief samengewerkt met het gezin en de samenwerking begint met het geven van goede voeding. Toen wij hierover hoorden van Jolien, hebben we besloten bij te dragen en dat doen we nu nog steeds. Inmiddels wordt het babyhome ook wel Familyhome genoemd en is het project bekend als Maisha Matters, de visie is niet veranderd.

Wat het bijzonder leuk maakt, is dat we vanuit het project een gezin toegewezen krijgen waar we het verschil voor maken. Zo leer je ook het verhaal en de gezichten kennen van de baby’s die je helpt.

 

 

In 2019 leerden we wie de drieling Nasri, Nusra en Naifath waren. Hun moeder, Omari, kwam elke week voeding halen voor haar knappe drieling, waardoor ze na enkele maanden hun streefgewicht haalden. Omari heeft in die maanden ook niet stilgezeten. Zij heeft workshops gevolgd en ze heeft zich ontzettend ingezet. Hierdoor was het mogelijk om in een land met armoede en lastige omstandigheden (en een drieling!) na de eerste verjaardag van de inmiddels gezond op gewicht geraakte vrolijke Nasri, Nusra en Naifath onafhankelijk te zijn van hulp. Zij heeft nu een houtskool bedrijf.

 

 

In 2020 maakten we kennis met Loycia en haar tweeling Rahel en Rebecca. Waar Rahel het goed deed, had Rebecca moeite met aankomen. Ze had een gat in haar hart. De zorgen waren uiteraard groot! Gelukkig bleek bij een later bezoek aan de arts het gat vanzelf verdwenen te zijn. Zo kwam Rebecca alsnog op gewicht en is zij nu ook een gezonde meid. Loycia verkoopt ‘mandazi’, dit is een populaire snack. Met het gezin gaat het dan ook goed nu. Zij hebben veel gehad aan onze bijdrage voor goede voeding en begeleiding en wij zijn blij ze te hebben mogen volgen.

 

 

 

In 2021 werden Loveness en haar gezin aan ons voorgesteld. Zij woog met haar 11 maanden pas 3 kilo! Ze had net als haar moeder Neema, TBC en er was dus echt dringend hulp nodig. Loveness kreeg een jaar lang voeding en Neema kreeg voorlichting. Dankzij deze hulp is het haar gelukt. Ze verkoopt nu houtskool en verbouwt groenten. Zo werd onze bijdrage aan dit gezin onnodig.

 

Eind 2021 mochten we een kijkje nemen in het leven van Magreth. Zij was een meisje dat veel zorg nodig had.

Wij waren heel gemotiveerd haar op weg te helpen, helaas hebben we het traject niet af kunnen maken omdat haar moeder Jenifa met haar uit beeld verdween. Ze zou nu houtskool verkopen in het dorp.

 

 

 

Begin 2022 leerden we James kennen. Hij kwam met zijn grootmoeder Modesta bij Maisha Matters. De moeder van James is gestorven aan pijn op de borst na zijn geboorte. James wordt daarom opgevoed door Modesta, samen met zijn drie broers en zussen Obedi (5 jaar), Nande (2 jaar) en Luilanda (1 jaar). Ze is moeilijk ter been, maar ze doet heel hard haar best. De voeding voor James helpt en ze verbouwen nu zelf groenten.

En eind 2022 maakten we kennis met de knappe tweeling Blessing en Godbless. Vader was timmerman, maar verloor zijn bedrijf toen zijn vrouw Rhoda door de zware bevalling niet zelf voor de tweeling kon zorgen. Bovendien kreeg hij de zorg voor hun andere 5 kinderen van 13, 12, 7, 5 en 2 jaar oud. De pap die vader gaf was niet voldoende voor de baby’s, zij raakten ondervoed. Met onze hulp was er geld voor voeding, school en het genereren van een eigen inkomen.  Rhoda herstelde en streefde haar ambities na om een groente- en fruitkraam te exploiteren. Eind augustus 2023 is het haar gelukt. Naast groente en fruit verkoopt ze ook essentiële zaken als lucifers, zeep, zout en waspoeder.

In de laatste twee jaar (2021 en 2022) hebben we naast de financiële steun aan onze baby’s ook geld kunnen schenken voor speciale melkvoeding voor de overige baby’s die dit project nodig hebben om een goede start in het leven te kunnen maken.